vineri 14 iunie 2024

Tăriceanu, trimis în judecată, după ce a ratat Parlamentul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

2020 este un an cu ghinion pentru Călin Popescu Tăriceanu. A pierdut, pe rând, alegerile pentru Primăria Capitalei, cele parlamentare, iar acum a fost trimis și în judecată.

Procurorii Parchetului General anunță, marți, că fostul șef al Senatului este acuzat de abuz în serviciu și complicitate la comiterea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

Acuzațiile au legătură cu mandatul senatorului PSD de Giurgiu, Cristian Marciu, care se află în incompatibilitate. În același dosar, Cristian Marcu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru ca a făcut afaceri cu Consiliul Județean Giurgiu, în perioada 2008-2012, el fiind consilier județean. Potrivit legii, pentru acest lucru, Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, vreme de 3 ani.

De altfel, în martie 2017, la 2 ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, timid, ANI a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu.

Față de Călin Popescu Tăriceanu, procurorii au reținut că acesta, în perioadă 2 martie 2017-2 septembrie 2019, în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice unei funcții de conducere în cadrul Senatului României, prin neîndeplinirea actelor vizând constatarea încetării mandatului de senator al primului inculpat și nesupunerea votului Plenului Senatului a adoptării unei hotărâri de vacantare a locului de senator în cauza, „a cauzat vătămarea drepturilor persoanei care, în urmă alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016 a ocupat pe buletinul de vot pentru funcția de senator poziția următoare.”

‘De asemenea, prin neîndeplinirea obligațiilor legale sus-menționate, l-a ajutat pe primul inculpat să folosească fără drept calitatea oficială de senator ce implică exercițiul autorității de stat, urmată de îndeplinirea actelor legate de această calitate”, spun procurorii.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro