sâmbătă 22 iunie 2024

TAROM a scos la vânzare flota de ATR-uri

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

TAROM a anunțat că scoate la vânzare cele nouă aeronave ATR pe care le are în flotă și pe care vrea să le înlocuiască.

Reprezentanții companiei speră să obțină cel puțin 32.260.00 de dolari din vânzarea lor.

Acest anunț vine în contextul în care TAROM a semnat la finalul anului trecut un contract pentru achiziționarea în leasing a 9 noi aeronave ATR 72-600.

Potrivit boardingpass.ro, primele trei ATR-uri 72-600 sunt într-un hangar de pe aeroportul Francazal din sudul orașului francez Toulouse pentru a fi vopsite și vor intra în flota TAROM până la finalul acestei luni.

Cât va plăti compania pentru închirierea celor 9 avioane ATR 72-600 este o întrebare la care nici oficialii TAROM și nici cei ai Ministerului Transporturilor nu au oferit un răspuns. Însă, potrivit unui document consultat în exclusivitate de G4Media, transportatul aerian ar urma să facă doar în primele șase luni din acest an plăți în sumă de 9,2 milioane de dolari (8,5 milioane euro) în condițiile în care se estimează că până la jumătatea anului vor ajunge în flota TAROM 7 din cele 9 aeronave luate în leasing.

TAROM a fost la un prag de faliment. Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat prin ordonanță de urgență, cu o zi înainte de adoptarea moțiunii de cenzură, acordarea unui ajutor de salvare companiei aeriene TAROM în valoare de circa 44,6 milioane de dolari (195 milioane de lei).

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro