Țeapa “Dreptei unite” la București: alianța PNL-USR nu există!

Țeapa “Dreptei unite” la București: alianța PNL-USR nu există!

Depunerea dosarelor de candidatură la București, pentru candidații dreptei, a scos la iveală un lucru revoltător: Alianța dintre PNL și USR+ de la Capitală nu există! Este doar un slogan ambalat frumos și vândut electoratului de dreapta. Vorbim de un mare blat pus la cale de Ludovic Orban și Dan Barna, fiecare urmărindu-și propriul interes. În vreme ce Orban a făcut tot posibilul să nu-l lase pe Rareș Bogdan să intre în cărțile pentru locale, Barna își joacă supraviețuirea la șefia partidului. Amândoi se agață de victoria lui Nicușor Dan, revendicându-l ca fiind din ograda proprie. În realitate, Nicușor Dan apare pe lista electorală ca independent. Candidații de la sectoare sunt doar ai partidului din care fac parte! Iar celalalt partid, de fapt nu și-a pus candidat la respectivul sector. Implicațiile sunt majore și le explicăm imediat.

Am descoperit acest lucru în momentul în care am consultat lista alianțelor electorale înscrise la București. O căutam pe cea anunțată public: PNL-USR-Plus și priviți peste ce am dat:

Deci doar USR-Plus există ca alianță, iar aceasta își va pune candidați la sectoarele 1, 2 și 4! Pentru celelelte, acolo unde au fost desemnați candidați de la PNL, ei nu vor avea candidat. Deci nu e vorba de nicio alianță. Ca să înțeleagă și cei nefamiliarizați cu joaca electorală: în ziua alegerilor, la sectoare veți găsi pe lista primarilor doar numele unui candidat al “dreptei unite”, iar pe buletinul de vot pentru Consiliul Local, două liste separate. Una PNL și alta USR Plus!

La sectorul 1, de exemplu, PNL nu își va pune candidat, iar pe buletin va rămâne doar Clotilde Armand. La fel, la sectorul 5 de exemplu, va fi pe buletinul de primari doar anonimul Cristian Băcanu, iar USR + nu pune candidat. Doar listă proprie de consilieri..

 

În mod evident, cei care vor vota primarul “alianței” în fiecare sector, vor merge și cu lista de consilieri ai acestuia. Pe cale de consecință, lista de consilieri a celuilalt partid va fi pulverizată. Deci vor exista primarii doar USR sau doar PNL! Aranjamentele viitoare în Consiliul local se vor face în următorii 4 ani doar pe partid, nu pe alianță. Așa că, pentru a trage cu adevărat linia, trebuie spus că PNL, partidul care în toamnă era credital undeva la peste 40 la sută în intenția de vor a românilor, va avea în cel mai bun caz 3 primării la Capitală. Dinre care una o va pierde cu siguranță (e vorba de sectorul 3, acolo unde Robert Negoiță pare de nebătut). Aceasta este negocierea lui Ludovic Orban, pentru care a băgat-o în față pe așa-zisa șefă de la PNL București, Violeta Alexandru.

Bomba nu se oprește aici. Se pare că cele 2 partide de pe dreapta, care au născocit această alianță, s-au aruncat singure în aer. Prin această combinație politică, niciunul nu are listă completă de primar+consilieri generali/locali. Pe cale de consecință, legal nu ar avea dreptul să aibă oameni prezenți în secțiile de votare. Dacă acest lucru va fi atacat la instanță și PNL cu USR + vor pierde, am putea vorbi de un dezastru electoral de proporții. Vă vom ține la curent cu toate aceste jocuri electorale..

Comentează pe FACEBOOK