Tema pensiilor speciale folosită din nou electoral

Tema pensiilor speciale folosită din nou electoral

UPDATE.  Deputaţii Comisiei de buget au decis, miercuri, impozitarea pensiilor mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depăşeşte această sumă, după ce au dezbătut un proiect de lege al PSD care prevede impozitarea pensiilor speciale. Astfel, proiectul de lege pentru impozitarea pensiilor speciale va intra, miercuri, în dezbaterea plenului din Camera inferioară, care are rol de for decizional în această speță.

Conform amendamentului, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”, potrivit Agerpres.

STIREA INITIALĂ

Tema pensiilor speciale este reluată miercuri în Parlament, în plină campanie electorală neoficială.

Tema pensiilor speciale a fost tratată superficial de către toate partidele politice iar până în prezent, nu există o lege care să le reglementeze.

De această dată, PSD și PNL s-ar fi înțeles să voteze impozitarea graduală a pensiilor speciale.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că PSD și PNL au căzut la o înțelegere privind impozitarea pensiilor speciale. Astfel comisiile de specialitate ar urma să amendeze inițiativa legislativă astfel:

  • impozitarea cu 10% a pensiilor peste 7.000 de lei
  • impozitarea cu 85% a pensiilor peste 10.000 lei

În urmă cu doar o săptămână, senatorii au respins proiectul de lege iniţiat de parlamentarii USR privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%.

Reamintim și că Parlamentul a elaborat la începutul anului o lege care a fost declarată neconstituțională de către CCR.

Pensiile speciale nu sunt un privilegiuscrie CCR în motivarea deciziei prin care a admis sesizările Înaltei Curţi şi a Avocatului Poporului pe legea care tăia pensiile speciale.

 

Comentează pe FACEBOOK