vineri 14 iunie 2024

Tensiuni nucleare: Coreea de Nord amenință cu intensificarea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit agenţiei de stat KCNA, Coreea de Nord a anunţat că testul nuclear subcritic al SUA adaugă noi tensiuni în cursa internaţională pentru armament nuclear. Ca răspuns, Phenian va lua măsurile necesare pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile sale de descurajare nucleară. Reuters citează aceste informaţii proaspăt confirmate de Coreea de Nord.

Ce a anunțat Departamentul Energiei

Departamentul Energiei din Statele Unite a anunţat că Administraţia sa de Securitate Nucleară Naţională a efectuat un experiment subcritic la situl său de testare din Nevada, în scopul de a colecta date pentru a sprijini fiabilitatea și eficacitatea armelor nucleare.

Coreea de Nord
departamentul de energie

Confruntându-se cu instabilitatea strategică din regiune și chiar din lume, cauzată de acțiunile unilaterale ale SUA, nu avem decât să reconsiderăm măsurile necesare pentru a îmbunătăți capacitățile noastre de descurajare nucleară. Acest lucru este vital în protejarea suveranității noastre și în fața potențialelor opțiuni care se pot ivi. Acest mesaj a fost transmis prin intermediul KCNA.

Regimul din Phenian nu a oferit detalii cu privire la măsurile pe care le ia în considerare.

Despre testele nucleare

Testele nucleare subcritice sunt diferite de testele de explozie nucleară. Ele nu creează o reacție în lanț și nu provoacă o explozie nucleară. SUA au semnat Tratatul CTBT, care interzice complet teste nucleare, și au încetat să efectueze teste de explozie nucleară din 1992.

În ciuda a şase teste nucleare subterane, Coreea de Nord se pregăteşte deja pentru al şaptelea test, în ciuda negării oficialilor sud-coreeni. Organizația Națiunilor Unite a decis să impună sancțiuni împotriva Coreei de Nord în urma testelor sale nucleare și dezvoltarea rachetelor balistice.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro