Test antigen pentru Covid, în direct

Revenirea societății la viața normală, cea de dinaintea pandemiei, va presupune testarea în masă a populației. Chiar dacă unora nu le surâde ideea, intratul în contact cu alți oameni, participarea la manifestări de masă și călătoritul peste graniță va fi condiționat de așa ceva.

Soluția pentru testare poate fi cea de până acum, versiunea PCR sau cea rapidă folosind testele antigen. Ambele metode sunt bune. Prima asigură un „interval de siguranță” de până la 72 de ore, în vreme ce varianta cealaltă, antigen, de maxim 24-36 de ore. Testele antigen au însă costuri mult mai mici iar rezultatul vine mult mai repede. Vorbim de circa 10-12 minute. În ambe cazuri, recoltarea se face ușor, prin exudat nazal sau faringian. Recomandarea este ca prelevarea de probe să fie făcută de personal de specialitate, pentru a evita rănirea accidentală. Mai jos puteți vedea un scurt filmuleț demonstrativ cu prelevarea probei și rezultatul testării

Ce este important de spus e faptul că tot mai multe țări adoptă strategia de testare în masă, în special prin tehnologia antigen. Recent a existat o controversă privind pozitivarea unui astfel de test, în contact cu Coca Cola. Compania producătoare a explicat imediat că acea reacție ar fi apărut ca urmare a nerespectării procedurii indicate de prelevare.

Comentează pe FACEBOOK