sâmbătă 22 iunie 2024

Teza de doctorat a ministrului Bode, reanalizată

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va analiza din nou teza de doctorat a lui Lucian Bode, a anunțat rectorul UBB, Daniel David, pentru Edupedu.ro.Anunțul acestuia vine după ce jurnalista Emilia Șercan a scris joi că ministrul de Interne ar fi plagiat cel puțin 18,5% din textul tezei doctorale, și nu doar 2,95%, așa cum a stabilit Comisia de Etică a UBB.

„Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a luat act de noile informații apărute în spațiul public despre noi suspiciuni privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode.

Așa cum s-a angajat public pornind de la bunele practici internaționale de a aborda integritatea cu integritate, Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat și va analiza teza din punctul de vedere al eticii academice pe baza acestor noi informații, după practici și mecanisme academice de referință, dincolo de analizele și dezbaterile sociale sau politice absolut naturale într-o democrație.

Ținând cont de interesul public față de acest caz, UBB va coopta în analiză și experți internaționali independenți.

Reamintim faptul că abaterile de etică se analizează exclusiv în urma unor sesizări sau prin autosesizare când există în spațiul public dovezi clare și doar în limitele acestora. Orice altă abordare ar fi ilegală și contrară prezumției de nevinovăție, depășind și practicile academice standard.

De asemenea, pornind de la bunele practici internaționale, precizăm că analiza poate fi reluată ori de câte ori este cazul, pe baza noilor dovezi prezentate de către cei interesați”, a transmis Universitatea Babeș-Bolyai, printr-un comunicat de presă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro