vineri 14 iunie 2024

Timișoara: Un pacient a luat foc pe masa de operație

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Incident deosebit de grav la Spitalul Județean din Timișoara. Un pacient a luat foc în timpul unei intervenții chirurgicale. Bărbatul are 84 de ani și are arsuri pe față și pe gât. Medicul care a stins flacăra a suferit și el arsuri pe mâini.

Incidentul a avut loc într-o sală de operații de la Casa Austria, clinica de chirurgie reparatorie și mari arși din cadrul Spitalului Județean Timisoara.

Unul dintre cei mai cunoscuti medici din unitatea sanitară efectua o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori în zona mandibulei. 

„Colegii de la Anestezie tocmai se pregăteau să îl intubeze, a apărut o flamă, au luat foc câmpurile. Eu am sărit, am luat câmpurile de pe el, colegii au închis repede oxigenul și atunci s-a limitat doar la această situație care este acum”, a spus dr. Gheorghe Noditi, medic chirurg la Casa Austria, transmite Europa Fm.

Focul a fost stins în câteva secunde iar medicii i-au acordat pacientului primul ajutor și au reușit să îl salveze.

„Are niște leziuni de arsură gradul 1 -2A insular 2B dar suprafața corporală de 5% care nu pune probleme din punct de vedere al acestor leziuni de risc vital”, a mai spus medicul.

 Cel mai probabil, focul s-a produs din cauza acumulării de oxigen în timpul schimbării măștii de aer pentru realizarea intubării, spune managerul spitalului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro