miercuri 29 noiembrie 2023

Tomac: La Consiliul JAI nu se discută aderarea României la Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderul PMP, eurodeputatul Eugen Tomac, a afirmat marţi că la întrunirea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 9 martie nu figurează pe agenda de lucru şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen.

„Pe 9 martie va avea loc un nou Consiliu JAI. Acolo se vor întâlni miniştrii de Interne din Uniunea Europeană. Se va discuta despre spaţiul Schengen. Însă nu se discută despre accesul nostru în spaţiul Schengen. Şi este prima şedinţă după cea din 8 decembrie 2022. Majoritatea politicienilor europeni şi români au spus atunci că la următorul JAI vom intra în mod sigur. Iată că următorul JAI are loc peste două zile. Din păcate, subiectul accesului nostru în Spaţiul Schengen lipseşte cu desăvârşire”, a  explicat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Iaşi, transmite news.ro.
El a adăugat că este la Iaşi pentru a lansa campania de strângere de semnături pentru petiţia numită „România merită în Schengen”.
Tomac a mai spus că această injustiţie făcută românilor trebuie corectată prin acest proces pe care l-a deschis la CJUE pentru a debloca lucrurile la nivelul Consiliului Uniunii Europene.
„De aceea lansez această campanie prin care invit cetăţenii români să susţină printr-o semnătură pe care o pot da online pe www.romaniainschengen.ro”, a completat liderul PMP.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro