luni 17 iunie 2024

Tomac (PMP): România nu intră în Schengen înainte de 2025

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
România nu are perspective realiste să adere la Spațiul Schengen în acest an, chiar dacă Spania a anunţat oficial că pe lista obiectivelor sale pentru următoarele șase luni se află și acest lucru.
Europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele PMP, afirmă într-o intervenţie pe care a avut-o în cursul acestei dimineţi la RFI faptul că nu de Spania depinde intrarea noastră în Spațiul Schengen:
„În continuare, blocajul cu privire la eliminarea frontierelor pentru români în UE îl are poziția Guvernului austriac. Blocajul generat de Austria nu ne oferă perspective foarte serioase în acest an. Tocmai de aceea, eu sunt extrem de rezervat cu privire la rezultatul negocierilor şi nu există perspective realiste de a fi eliminate în acest an frontierele pentru România, de a intra în Spațiul Schengen.
Dacă Parlamentul European ar interveni în procesul pe care l-am deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, sunt convins că în prima jumătate a anului viitor, în timpul președinției belgiene, există toate premisele ca acest lucru să se întâmple, tehnic vorbind. Dacă vom rămâne în logica negocierilor politice, cel mai probabil un orizont realist de așteptare în ceea ce privește intrarea noastră în Spațiul Schengen ar fi în prima parte a anului 2025, în timpul președinției poloneze”.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro