vineri 21 iunie 2024

Ialomițianu: Unde e patriotismul economic pe care ni l-a prezentat Ciolacu?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, este de părere că ar fi o mare greșală ca Guvernul Ciolacu să anuleze facilitățile fiscale ale angajaților din agricultură și construcții. El spune că acest lucru va duce, inevitabil, la salarii mai mici, deci reducerea consumului, deci încasări mai mici la buget. În schimb, pentru a acoperi gaura din bugetul țării, PSD și PNL ar trebui să mai reducă din cheltuielile statului, a mai spus Ialomițianu.

„Actuala coaliție ne-a adus în situația aceasta, pentru că a făcut un buget nerealist, a supraevaluat veniturile și a subevaluat cheltuielile și rezultă foarte clar din execuția bugetară.

Acum ne apucăm să sacrificăm economiam că s-a guvernat iresponsabil sau s-a dorit să se arate o altă situație privind nivelul de trai al românilor, adică mărind unele cheltuieli în mod iresponsabil? Au mărit chetuielile la unii demnitatri și au mărit alte cheltuieli cu funcționarea aparatului administrativ”, a declarat acesta pentru B1 TV.

Ialomițianu insistă că nu trebuie eliminate facilitățile fiscale.

„Cred că ar fi o mare greșeală să se facă această anulare a facilităților fiscale. Economia ar fi pusă pe butuci și nu se vor încasa mai mulți bani.

Trebuie tăiaie cheltuielile și ajutată economia. Am avut un exemplu anul trecut, dar nu se învață din greșeli. Anul trecut au fost anulate unele facilități fiscale și încasările au fost mai mici la buget. În industria HORECA s-a anulat impozitul specific și s-a trecut pe impozitul de 16% și încasările sunt mai mici din impozitul de profit. Ce facem? Mergem din rău mai rău? Nu învață coaliția din greșeli.

PSD de anul trecut ne amenință cu anularea facilităților și introducerea impozitului progresiv, ceea ce ar însemnă o lovitură tot asupra consumului, că salariații vor încasa salarii mai mici”, a mai declarat vicepreședintele PMP, pentru B1 TV.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro