sâmbătă 13 aprilie 2024

Tomac: Strategia lui Putin, falimentară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderul PMP, Eugen Tomac, este de părere că strategia lui Vladimir Putin este falimentară. Potrivit europarlamentarului Armata Ucrainei a reușit să câștige teren în fața soldaților ruși, care au fost împinși mai aproape de frontieră, o situație care părea imposibilă.

”Ceea ce părea imposibil se întâmplă și anume ca armata Ucrainei să poată pune în mare dificultate armata Federației Ruse. Observăm că înzestrarea armatei ucrainene de către partenerii Ucrainei în această luptă absurdă declanșată de către Putin dă roade. Acest lucru trebuie să ne pună și pe noi pe gânduri, pentru că avem obligația să înzestrăm armata română. Este clar că Rusia reprezintă un pericol pentru toată regiunea, nu doar pentru Ucraina”, spune Tomac.

Președintele PMP mai arată că Putin și-a ratat toate obiectivele în războiul din Ucraina.

”Putin a rămas în logica Războiului Rece, este un om educat în timpul URSS în acest spirit al confruntării și nu a putut să-și depășească această condiție, motiv pentru care a și declanșat acest război absurd.

De altfel, toată strategia lui Putin este una complet falimentară, pentru că în întreaga lui activitate la Kremlin și-a propus să oprească extinderea NATO.

Rezultatul acestei invazii este că Finlanda și Suedia, două state care timp de un secol au ales neutralitatea, au decis acum să adere la NATO. Și-a propus să păstreze în zona sa de influență Ucraina, cu orice preț. Rezultatul acestui război este că Ucraina a devenit stat candidat la UE (…). Toate țintele pe care le-a avut Putin până acum au dat greș”, conchide europarlamentarul român.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro