duminică 14 iulie 2024

Tomac: Venitul minim în România ar putea crește cu 20-25%

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, a anunțat, marți, într-o postare pe Facebook, că directiva privind salariile minime adecvate din UE a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European. Tomac susține că în septembrie va exista probabil un acord în plenul Parlamentului European, urmând ca statele membre să transpună apoi directiva. Liderul PMP mai spune că ”ne-am putea aștepta la creșteri ale salariului minim de 20-25%”.

„Suntem cu un pas mai aproape de intrarea în vigoare a Directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. (…)

Directiva stabilește standarde de decență ce vor trebui luate în considerare la stabilirea salariului minim, cum ar fi puterea de cumpărare, costul vieții sau rata creșterii salariilor. De asemenea, stabilește valori orientative, precum 60% din salariul median și 50% din salariul mediu la nivel de țară. Potrivit acestor valori orientative, ne-am putea aștepta la creșteri ale salariului minim de 20-25%.
În plus, rolul negocierilor colective în protecția angajaților este evidențiat. Astfel, statele care au un procent mai mic de 80% al acoperirii forței de muncă prin contracte colective vor trebui să conceapă un plan de acțiune în vederea creșterii treptate a acestui procent.
În aceste momente grele, o reglementare a salariilor minime la nivel european este absolut necesară. Cetățenii români care muncesc nu trebuie să se mai confrunte cu sărăcia!”, a scris Tomac pe Facebook.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro