duminică 26 mai 2024

Costel Alexe, colecționar de dosare penale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a fost trimis, marţi, în judecată de către procurorii DNA într-un nou dosar. Este a doua oară în mai puțin de o lună când Alexe este trimis în fața judecătorilor.

Costel Alexe este acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu după ce l-a numit pe consilierul său în funcția de director interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, instituție aflată în subordinea sa, în aceeași zi în care l-a angajat.

El a fost trimis în judecată, în stare de libertate, alături de alte două persoane. Toți inculpații au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, potrivit DNA.

Radu-Gabriel Apetrei, șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Trimis în judecată este și Vlad-Corneliu Babă, consilier la cabinetul lui Costel Alexe, cel detașat ca director interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

Potrivit DNA, Alexe l-a detașat pe Babă ca director interimar în data de 11 noiembrie 2020 „în condițiile în care inculpatul cunoștea că respectiva numire nu îndeplinea condițiile legale”.

Procurorii arată că aceasta era prima zi de lucru a lui Corneliu Babă pe postul de consilier al președintelui CJ Iași.

„Ulterior, la datele de 10 martie 2021 și 7 iulie 2021, inculpatul Alexe Costel ar fi dispus prelungirea detașării inculpatului Babă Vlad-Corneliu în aceeași funcție de conducere”, se arată în rechizitoriu.

După ce a ajuns director interimar, procurorii DNA spun că Babă „ar fi intervenit pe lângă subalternii săi pentru obținerea, de către două persoane, a unor posturi în cadrul instituției pe care o conducea”.

Prejudiciul creat este de 143.587 de lei, din bugetele Consiliului Județean Iași și a Școlii Populare de Arte din subordine. 

Vezi AICI comunicatul integral al DNA

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro