Topul deputaților ‘necuvântători’: 2 minute în 4 ani

Topul deputaților ‘necuvântători’: 2 minute în 4 ani

În apropiere de alegerile parlamentare, ce ar trebui să aibă loc în luna decembrie, activitatea deputaților a intrat în vizorul presei. Astfel că, pentru primele cinci locuri din top este bătălie mare. Mai exact, cinci dintre ei, în perioada 2016-2020, nu au vorbit mai mult de două minute în plenul Camerei Deputaților, potrivit Ziare.com

 

Ileana Cristina Dumitrache (PSD)

Este fiica lui Ion Dumitrache, consilier judetean la Constanta si om de afaceri. Sotul acesteia, George Teseleanu, este fost consul onorific la Ascona, Italia, prosper om de afaceri. Valeriu Zgonea a fost nasul de cununie. In legislatura 2016-2020 a vorbit in total 52 de secunde.

 

Claudiu-Vasile Racuci (PNL)

Vicelider a grupului parlamentar de la Camera Deputatilor, Claudiu Vasile Racuci a vorbit un minut si 14 secunde in patru ani de mandat.

 

Viorica Chereches (PNL)

Viorica Chereches este mama primarul din Baia Mare, Catalin Chereches. Aceasta este medic de profesie, iar în ultimii patru ani a vorbit, in calitate de deputat, pana in 2 minute.

Fiul sau, primarul din Baia Mare, a spus ca a primit o donatie de un milion si jumatate de euro, de la mama lui. Asta dupa ce ANI a sesizat procurorii, afirmand ca edilul nu poate justifica 2,7 milioane de lei din avere.

 

Eugen Durbaca

Fostul primar al Galatiului, in legislatura 2016-2020 a avut o prezenta de 16%. sase luari de cuvant, fara reprezentare locala si doar a semnat 19 propuneri legislative in patru ani de mandat. In total a vorbit in plen 55 de secunde.

Eugen Durbaca a fost, potrivit presei vremii, membru in Comitetul Judetean al PCR, incepand din 1984. Mai mult, pe 17 martie 1985, a fost ales deputat in Consiliul Popular Judetean Galati, in cadrul circumscriptiei 71 Fartanesti.

In perioada comunista, intre anii 1983 – 1984, Eugen Durbaca a condus Centrala Industriala Navala Galati.

Comentează pe FACEBOOK