miercuri 7 iunie 2023

Tot mai evident: vaccinul anti-Covid se va face anual!

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Ministrul pentru vaccinare din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a transmis un mesaj pe care mulți dintre noi îl bănuiam. Vaccinul pe care întreaga planetă a început să îl facă, în lupta cu pandemia, nu va fi nici pe departe suficient. Nici formula cu ARN modificat dezvoltată de Pfizer sau Moderna, nici varianta cu virus inactiv a celor de la AstraZenecca nu vor fi eficiente până la victoria împotriva acestui virus nou. Oficialul britanic a transmis cât se poate de clar că populația ar putea să fie nevoită să facă anual vaccinul împotriva coronavirusului. ”Am discutat în această dimineață cu Jonathan Van-Tham (adjunctul comisarului medical șef), iar noi credem că probabil va exista o doză anuală sau un rapel în toamnă, apoi o vaccinare anuală, așa cum procedăm cu vaccinările contra gripei”, a declarat Zahawi la BBC.

Declarațiile sale au venit după publicarea unui studiu care arată că vaccinul Oxford/AstraZeneca are o eficacitate redusă împotriva tulpinii sud-africane. Experții care lucrează la un nou vaccin menit să combată varianta sud-africană a coronavirusului speră că vor fi gata să-l administreze până în toamnă, a declarat principalul cercetător din domeniul vaccinurilor de la Oxford, Sarah Gilbert.

Revenind la ceea ce a vrut să transmită Nadhim Zahawi, deducem ușor faptul că vom avea un vaccin identic cu cel pentru gripa sezonieră, pe care este nevoie să îl facem în fiecare an pentru a fi protejați. Singura întrebare care se pune este legată de posibilitatea companiilor farmaceutice producătoare de a ține pasul cu mutațiile mult mai rapide ale acestui virus. Fără o actualizare a vaccinului, există riscul ca cei ce decid să și-l administreze să o facă degeaba. Este și ideea lansată de ministrul britanic, cel care a încheiat interviul său de la BBC spunând că: ”cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască și să recurgă și la alte mutații”.

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro