duminică 14 iulie 2024

Tribul Himba: Ospitalitate și Interdicții Culturale Fascinante

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Comunitatea Himba, un grup indigen cu aproximativ 50.000 de membri în Namibia, menține în continuare tradițiile lor distincte și fascinante.

Obiceiurile lor pot părea neobișnuite, conform raportului zilnic al Daily Star.

Comunitatea Himba acordă o importanță deosebită adunării de resurse esențiale, precum hrană și apă, construirii de locuințe tradiționale pentru membrii lor și cultivării culturilor locale. Cu toate acestea, unul dintre aspectele lor distinctive constă în interdicția băilor obișnuite, care este înlocuită de ceea ce ei numesc „băi de fum”. Această practică implică crearea unui nor de fum și folosirea unei amestecături de rășină aromată și unt, deoarece se crede că această combinație neobișnuită ajută la alungarea insectelor.

Cu toate acestea, ceea ce poate părea și mai notabil este modul în care femeile din comunitatea Himba interacționează cu vizitatorii. Atunci când oaspeții trec pragul casei lor, pot primi invitații din partea unor femei, cu binecuvântarea și consimțământul soților lor. Într-un ritual specific, soțul doarme în afara locuinței pentru a evita posibile conflicte legate de gelozie.

Membrii tribului Himba sunt învățați să se descurce pe cont propriu în toate aspectele vieții lor, inclusiv în ceea ce privește hrana, religia și cultura lor. Ei adoră zeul lor, Mukuru, și credința lor este fundamentată pe cultul strămoșilor decedați, care acționează ca intermediari între Dumnezeu și cei în viață. Această legătură profundă cu spiritualitatea și strămoșii lor constituie o parte esențială a culturii lor și îi caracterizează într-un mod distinct.

Trebuie subliniat că în comunitatea Himba, unele femei sunt căsătorite cu același bărbat, practicând poligamia și fiind dispuse să ofere diverse servicii celor care intră în tribul lor. Ei sunt renumiți pentru ospitalitatea lor și pentru deschiderea lor față de vizitatori, un aspect distinct al culturii lor care a captat interesul celor din afara tribului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro