duminică 10 decembrie 2023

Adrian Năstase Critică Dur AUR în Contextul Acuzațiilor de Viol

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Adrian Năstase aduce o serie de reproșuri dure la adresa AUR, susținând că prin încurajarea violenței în sfera publică, „ne aduce aminte, inevitabil, de mișcarea legionară”.

Adrian Năstase susține că partidul condus de George Simion își fundamentază abordarea politică pe utilizarea violenței și pe contestarea unor instituții de importanță majoră în stat. Fostul prim-ministru amintește și cazul recent de viol asupra unei minore, care s-a petrecut în timpul taberei de vară organizate de AUR.

Năstase crede că agresiunea asupra minorei este consecinţa „direcției de acțiune transmise membrilor AUR.

”În momentul de față, formula cea mai puternică de organizare anti-sistem, o reprezintă AUR, un amalgam de diferite tipuri de frustrări politice, sindicale, personale și care capitalizează nemulțumirile acumulate, în străinătate sau în țară, ale unor categorii largi de populație.

Din păcate, modalitatea de acțiune încurajată de liderii AUR este violența verbală sau chiar fizică, violență comportamentală în parlament (căruia îi contestă rolul în ordinea constituțională), violența în acțiunea publică (descinderi în fața unor instituții ale statului, forțarea intrării în sedii ale acestora).

Această stare de spirit și direcția de acțiune transmisă membrilor săi au făcut posibil ca la o reuniune a „mișcării” să aibă loc un viol asupra unei simpatizante minore iar, pe de altă parte, să aibă loc, recent, încercări de a intra, prin efracție sau violență în sediile unor instituții de stat, cu grupuri de presiune. Ele reprezintă o modalitate de a promova violența în spațiul public, manifestări ce ne aduc aminte, inevitabil, de mișcarea legionară.

Care ar trebui să fie reacția statului și a clasei politice din România față de aceste evoluții? Voi încerca să răspund cu un alt prilej”, a postat fostul premier pe blogul său. Titlul analizei este „Violul și violarea spațiilor publice”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro