duminică 10 decembrie 2023

Protest Masiv Pro-UE și Anti-Brexit la Londra

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Un număr semnificativ de protestatari pro-UE s-au adunat sâmbătă în fața Hotelului Hilton de pe Park Lane, situat în vestul Londrei, pentru a participa la Marșul Național de Reîntregire (NRM).

Acești protestatari consideră că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană a fost o „greșeală imensă” și susțin întoarcerea țării în blocul comunitar. Informația provine de la PA Media/dpa și este citată de Agerpres.

În urma referendumului din iunie 2016, convocat de fostul premier David Cameron, Marea Britanie a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană.
Peter Corr, liderul și co-fondatorul NRM, a explicat că a organizat acest marș deoarece părea că această cauză fusese abandonată de toată lumea.

„Brexitul a fost o greşeală uriaşă, noi toţi – în special cei din clasa muncitoare şi cei mai săraci – plătim pentru el şi trebuie să facem ceva în acest sens”, a declarat Corr, un şofer de camion din Derby, pentru agenţia de ştiri PA.

El a afirmat că în sondaje, în mod constant, aproximativ 60% din populația țării și aproximativ 80% dintre persoanele cu vârsta sub 25 de ani exprimă dorința de a se reîntoarce în Uniunea Europeană.

„Urăsc rasismul şi xenofobia şi exact asta este ceea ce am simţit în mare parte în timpul campaniei în favoarea votului pentru Brexit”, a adăugat el.

Ceira Sergeant, în vârstă de 21 de ani, din Walton, Liverpool, una dintre persoanele care au luat cuvântul la miting, a afirmat: „Aveam doar 14 ani când a avut loc referendumul, aşa că o mare parte dintre colegii mei nu au avut niciodată şansa de a-şi face auzită vocea”.

La acest eveniment au luat parte și protestatari din alte țări europene.

Terry Reintke, membră a Parlamentului European din partea Germaniei și copreședintă a Grupului Verzilor din legislativul UE, a menționat că europenii privesc cu „multă simpatie” astfel de evenimente ca marșul respectiv și că Marea Britanie este percepută ca un „partener absolut integrat”.

„Marea Britanie a reuşit să construiască una dintre cele mai mari mişcări pro-europene din Europa şi încă putem simţi că există atât de multe milioane de oameni în Marea Britanie care doresc să reintre în UE”, a spus ea.

Atunci când a fost întrebată dacă s-au purtat discuții în Parlamentul European cu privire la posibilitatea revenirii Regatului Unit, Reintke a menționat: „Dacă ar exista dorinţa de a se alătura din nou, uşa noastră ar fi deschisă”.

Lisa Burton, în vârstă de 53 de ani, originară din Țara Galilor, locuiește în prezent pe insula Lanzarote din Spania și deține funcția de vicepreședinte al grupului de campanie „Bremain in Spain”, care luptă pentru protejarea drepturilor cetățenilor britanici care trăiesc în Spania și în întreaga Europă.

„Abia acum devin evidente daunele provocate de Brexit – fiecare sector are de suferit”, a spus ea.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro