duminică 14 iulie 2024

Tudose, ironic la adresa PNL: Să ne spună cum e vremea în octombrie/noiembrie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, a declarat, miercuri, că nu crede că se va rupe guvernarea acum, și că viitorul coaliției se va vedea cel mai bine după alegerile din luna decembrie. În ce privește stabilirea datei alegerilor prezidențiale, social-democratul a adăugat că liderii coaliției vor lua probabil în discuție, în cadrul ședinței de joi, toate punctele de vedere ale formațiunilor. „Vedem unde e majoritatea și asta e”, a mai spus Tudose.

Tudose: Cred că PNL o să ne spună şi cum e vremea în noiembrie, octombrie

„Să vedem mâine, că de asta avem mâine coaliţie. Stabilim mâine. Punctul de vedere iniţial al PSD a fost ca ele să fie la termen: sfârşitul lunii noiembrie şi turul doi în decembrie. Atunci, PNL a venit cu propunerea să fie în septembrie. Acum, PNL a constatat că e cald. Nu ştiu… cred că mâine o să ne spună şi cum e vremea în noiembrie, octombrie. Dacă plouă, dacă e frig, dacă e zăpadă. Nu ştiu… dacă domniile lor consideră că începe şcoala sau nu. Şi o să vedem. (…) Mâine discutăm toate variantele – şi în lumina celor discutate de preşedintele partidului, de prim-ministru cu ceilalţi actori politici”, a declarat Mihai Tudose, prezent la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă mai există o relaţie de încredere între cele două partide, Tudose a replicat că în cadrul şedinţelor de coaliţie ar trebui abordate mai ales problemele guvernamentale. Pe de altă parte, a declarat că modul în care au fost adoptate deciziile în ultimul timp nu îl face „foarte optimist” în ceea ce priveşte relaţia de încredere dintre cele două partide.

 

Tudose, despre coaliția PSD-PNL: Face fiecare ce vrea, cum vrea

„Eu cred că şi coaliţia de mâine ar trebui să aibă ca scop problemele guvernamentale. Din punct de vedere al deciziilor politice comune, comportamentul din ultimul timp, cel puţin în ceea ce mă priveşte, nu mă face foarte optimist în ceea ce priveşte relaţia de încredere. (…) Nu e o ruptură. Când nu ai două vorbe la un loc pe diverse subiecte, iar anul acesta au fost multe, de ce să ne certăm? Că asta e viaţa. Face fiecare ce vrea, cum vrea. (…) Eu cred că viitorul, cel mai bine, se va vedea după alegerile generale din decembrie – sau când vor fi – şi atunci vedem ce spune poporul”, a mai declarat Tudose.

Europarlamentarul a apreciat că nu se va rupe coaliţia în următoarele luni.

„Eu nu cred că se rupe guvernarea acum, în ultimele luni. Mai sunt cinci-şase luni. Nu o să se rupă coaliţia acum. Sau sper să nu se rupă. Vorbim de guvernare; relaţia politică este altceva. (…) Ei şi-au schimbat un pic mersul, ca să zic aşa, după alegerile locale, că au impresia că sunt foarte puternici. Sunt foarte puternici? Foarte bine”, a spus Tudose.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro