joi 30 mai 2024

Turcan: Directorii de la privat, niște săraci pe lângă unii bugetari

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat luni, la Congresul Seniorilor Liberali, că s-a ajuns în situația în care „directorii de la companiile private par niște săraci pe lângă unii angajați din unele autorități sau companii de stat”.

„În ceea ce-i privește pe angajații din sectorul privat, despre care se vorbește mult prea puțin în spațiul public, de parcă cei peste 4 milioane de angajați nici nu ar exista, și care sunt motorul economic al acestei țări, este evident că povara fiscală care apasă asupra salariilor trebuie să reprezinte o preocupare a politicii fiscale.

Cum să stimulezi munca și performanța când impozitele și contribuțiile obligatorii depășesc 41% din venitul angajatului?

După principiul ”cine strigă mai tare, acela primește drepturi suplimentare” întreaga ierarhie salarială din sistemul public a fost răsturnată. Așa s-a ajuns în situația inacceptabilă ca muncitorul necalificat debutant din construcții sau din agricultură să aibă un salariu brut mai mare decât un profesor cu studii de lungă durată la început de carieră. Este firesc ca tinerii să se întrebe ce rost mai are să meargă la școală?

De asemenea, dacă vom compara salariile din unele instituții și autorități publice cu cele ale directorilor celor mai performante companii vom avea, de asemenea, mari surprize. Directorii de la companiile private par niște săraci pe lângă unii angajați din unele autorități autonome sau companii de stat cu pierderi. Știți ce este trist! Că în sectorul public sunt foarte mulți oameni care muncesc foarte mult și tocmai aceia nu sunt plătiți corespunzător”, a spus Turcan.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro