luni 26 februarie 2024

Turcan promite soluţii pentru salarii echitabile în sectorul cultural

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Culturii Raluca Turcan a anunţat, marţi, că, până la finalul lunii ianuarie, vor avea loc evaluările şi simulările necesare pentru a elabora propunerile legislative necesare vizând salarizare în sectorul cultural.

Potrivit liberalei, se impun soluţii pentru eliminarea inechităţilor salariale care afectează personalul din muzee şi din alte instituţii acreditate, precum şi pentru a stopa migraţia personalului calificat către alte domenii mai ofertante din punct de vedere salarial.

Redăm anunţul Ralucăi Turcan:

„Vom găsi soluţiile salariale cele mai bune pentru sectorul cultural!

Astăzi, am avut la Guvern a doua întâlnire din acest an cu reprezentanţii sindicatelor. Noua rundă de discuţii a avut loc pe fondul necesităţii de a găsi soluţii legale prin care să eliminăm inechităţile salariale care afectează personalul din muzee şi din alte instituţii acreditate, precum şi pentru a stopa migraţia personalului calificat către alte domenii mai ofertante din punct de vedere salarial.

Prin consens, am convenit ca, până la finalul lunii ianuarie, să realizăm toate evaluările şi simulările necesare pentru a elabora propunerile legislative necesare şi pentru a asigura o salarizare justă în domeniul cultural.

Am convingerea că prin salarii motivante şi prin criterii de performanţă mult mai bine definite pentru fiecare angajat, vom menţine specialiştii în sectorul cultural, vom stimula tinerii să aleagă o carieră în domeniu şi vom eficientiza activitatea instituţiilor din cultură.”, a scris, pe Facebook, ministrul.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro