duminică 14 iulie 2024

Turcia lansează primul satelit de comunicații intern

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Turcia a făcut un pas impresionant în domeniul spațial marți, lansând primul său satelit de comunicații produs intern, Turksat 6A. Această realizare va permite ca acoperirea prin satelit a țării să fie extinsă la cinci miliarde de persoane din întreaga lume.

Dintr-un punct de lansare la Complexul spaţial SLC-40 din Cape Canavaral, Florida, o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX a fost lansată în spaţiu pentru a transporta un satelit.

Potrivit preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, această lansare marchează o „nouă etapă” în industria de producţie a sateliţilor din Turcia.

Erdogan a remarcat că peste 81% din subsistemele, staţiile terestre pentru satelit şi softul folosite în proiectul 6A au fost produse cu resurse naţionale. „Acest lucru este deosebit de important pentru viitorul spaţial al ţării noastre.”

Turcia
turcia

După 67 de minute de la lansarea sa, am primit primul semnal de la satelitul Turksat 6A, exact aşa cum era planificat. Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Abdulkadir Uraloglu, a confirmat acest lucru şi a subliniat că acest satelit va extinde acoperirea Turciei la cinci miliarde de oameni. Este un pas important în avansarea tehnologică şi în conectarea mai multor persoane la reţeaua globală.

El a subliniat: „Am îmbunătățit comunicarea noastră proprie și transmisiile de televiziune la un nivel superior și mai sigur.”

Conform ministrului, satelitul Turksat 6A va extinde rețeaua de comunicații a Turciei și în zone precum India, Indonezia, Malaezia și Thailanda.

Turcia a utilizat în trecut rachete de la SpaceX pentru a lansa sateliţi.

Ministrul Uraloglu a subliniat că Turksat 6A este o realizare majoră pentru Turcia, care s-a străduit timp de 10 ani să producă un satelit intern. Prin aceasta, Turcia se alătură celor 11 ţări de top care au reuşit să fabrice propriul lor satelit.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro