„Tutti a casa” – Italia, în carantină

„Tutti a casa” – Italia, în carantină

Alertă de grad zero în Italia. Întreaga țară a fost băgată în carantină, ca urmare a exploziei de cazuri de coronavirus.

Este cea mai afectată țară din Europa și a doua din lume la număruld e morți, după China.

Carantina înseamnă restrângerea libertăţii de mișcare până la izolare completă, pe întreg teritoriul țării, precum şi anularea tuturor evenimentelor publice pentru aproape o lună. Școlile sunt închise de mai multe zile deja.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că vor continua să funcționeze farmaciile, birourile municipale, cimitirele, firmele care livrează mâncare la domiciliu, cele care se ocupă de îngrijirea la domiciliu, cele de transport social, clinicile și piețele locale.

Barurile și restaurantele rămân deschise, în weekend, între 8 și 16, cu obligația ca persoanele să păstreze o distanță de siguranță de un metru.

În acest context, italienii au luat cu asalt supermarketurile pentru a-și face provizii. Autoritățile fac apel însă la calm și le rpecizează oamenilor că țara se confruntă cu un virus, nu cu ”foametea”.

În acest moment, în lume sunt 114.558 de persoane contaminate. Au murit 4.028 de oameni și au fost vindecați alți 64.268.

În Italia sunt 9,172 de cazuri confirmate și 463 de morți, iar 724 de persoane s-au vindecat deja.

Comentează pe FACEBOOK