duminică 26 mai 2024

Ucraina are ok-ul lui Putin să adere la UE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Rusia e de-acord ca Ucraina să adere la NATO. Afirmația îi aparține preşedintelui rus Vladimir Putin.  Potrivit acestuia Rusia nu are obiecţii faţă de aderarea Ucrainei la UE, întrucât aceasta din urmă nu este o alianţă militară, spre deosebire de NATO, relatează agenţiile AFP şi Reuters. Declarația a fost făcută în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg.

”Nu avem nimic împotrivă, este decizia lor suverană să adere sau nu la uniuni economice (…) Este treaba lor, a poporului ucrainean.

‘Spre deosebire de NATO, UE nu este o alianţă militară”, aşadar ”în ce priveşte integrarea lor economică, alegerea le aparţine” ucrainenilor.

Preşedintele rus crede că ”Ucraina se va transforma într-o semi-colonie” a ţărilor occidentale dacă aderă la UE. ”Este părerea mea”, spune Putin.

Pe de altă parte, Putin  crede că ”mai devreme sau mai târziu, situaţia va reveni la normal”.

Putin e încrezător că pe piața rusească vor reveni companiilor occidentale, mai ales europene. Este vorba de cele care s-au retras în urma sancţiunilor impuse Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei.

Putin este de părere că ofensiva militară rusă în Ucraina este provocată de ”erorile sistemice” ale Occidentului, care îşi provoacă singur inflaţie prin ”tipărirea de bani”.

”Îi auzim pe toţi vorbind despre o pretinsă ”inflaţie a lui Putin” (…) Acesta este rezultatul erorilor sistemice ale administraţiei americane şi ale birocraţiei europene (…) Pentru ei, operaţiunea noastră este un colac de salvare care le permite să pună totul pe seama noastră”, crede Putin.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro