duminică 14 iulie 2024

Ucraina așteaptă decizii UE după europarlamentare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După rezultatele alegerilor europene recente, în care extrema dreaptă a câştigat teren, Ucraina speră să primească decizii „pozitive” din partea Uniunii Europene. Această declaraţie a fost făcută marţi de şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak.

În ciuda dificultăților pe care Ucraina le traversează în lupta sa împotriva Rusiei, sper că opțiunile și deciziile importante ale Consiliului European, Comisiei și Parlamentului European vor fi favorabile țării mele. Aceste decizii ar putea consolida poziția noastră în societatea europeană și ar aduce beneficii comune pentru toți.

Alegerile recente pentru desemnarea deputaţilor europeni au adus o ascensiune a extremei drepte în mai multe ţări, inclusiv Franţa şi Germania – doi dintre cei mai importanţi parteneri ai Ucrainei.

În contextul alegerilor legislative din Franţa, se observă o prezenţă puternică a partidelor de extremă dreapta, considerate mai apropiate de Moscova. Cu toate acestea, Andrii Iermak exprimă încredere în sprijinul societăţii franceze pentru combaterea acestui fenomen.

Ucraina
decizia ue cu privire la ucraina

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, este unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai Ucrainei în cadrul Uniunii Europene.

După alegerile pentru Parlamentul European, în data de 11 iunie, majoritatea deputaților partidului de extremă dreapta AfD din Germania și membrii unui partid suveranist de stânga au boicotat discursul susținut de Volodimir Zelenski în plenul Bundestagului.

În timpul unei vizite la Berlin pentru o conferință internațională despre reconstrucția Ucrainei, președintele Zelenski a exprimat îngrijorarea sa cu privire la succesul partidelor „radicale pro-ruse”. Acest lucru este considerat periculos pentru țările implicate, conform afirmațiilor sale.

La vizita lui Zelenski la Adunarea Națională franceză, reprezentanții extremei drepte și ai stângii radicale au fost foarte puțini, alături de cei ai dreptei conservatoare.

Uniunea Europeană și statele membre europene au alocat până în prezent 85,5 miliarde de euro pentru Ucraina, conform Secretariatului General al Franței pentru Afaceri Europene.ge

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro