sâmbătă 22 iunie 2024

UDMR amenință PSD-PNL că trece în opoziție

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UDMR amenință cu ieșirea de la guvernare și trecerea în opoziție dacă PSD și PNL nu le păastrează numărul de ministere la rotativa guvernamentală.

Disputa între liderii coaliției a pornit de la zvonurile potrivit cărora liberalii și social-democrații s-au înțeles ca portofoliul Ministerului Mediului să îi fie luat UDMR-ului și să ajungă la PNL.

„Trebuie să ne raportăm la anul 2021. Dacă în 2021 valoarea aritmetică a UDMR-ului a fost x+1, nu văd niciun motiv ca acum, în 2023, când discutăm despre această rotativă care nu ne privește, nu am dat niciodată premier în această guvernare, nu cred că valoarea noastră a ajuns la x-1.

Aceasta este poziția noastră, credem că ne-am făcut treaba bine și vrem să lucrăm în continuare. Nu suntem de acord cu aceste mutații politice care se conturează între PNL și PSD. Dacă se ajunge la această concluzie între PNL și PSD Că UDMR nu mai are aceeași valoare aritmetică în 2023 cum a avut-o în 2021, ne gândim la modul serios să ieșim de la guvernare”, a declarat Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, potrivit b1.ro.

Ce spune Nicolae Ciucă, șeful PNL

„​Nu s-a procedat la nicio abordare formală, nu sunt astfel de discuții care să ne ducă la o decizie, sunt discuții”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro