duminică 14 iulie 2024

Un angajat la stat a câştigat 500.000 de euro într-o zi, înainte de ordonanța austerității

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După ce Guvernul a anunţat că interzice cheltuielile bugetare pentru consultanţă, multe instituţii s-au înghesuit să facă achiziţii pe ultima sută de metri.

Cele mai multe contracte le-a câştigat chiar un consilier superior din minister, arată o investigaţie Europa Liberă. Bogdan Marinescu, funcționar la Fonduri Europene şi, în acelaşi timp, patron al unei firme care oferă consultanţă, a reuşi să încheie, într-o singură săptămână, contracte de peste 700 de mii de euro.

„Într-o singură zi, de la ora nouă la 16, consilierul a semnat cu șapte primării, încasarea a 500 de mii de euro. Practic, o medie de 75 de mii de euro …pe oră. La fel de interesant este că aproape toate ofertele lui au fost aprobate în mai puțin de 5-7 minute de la publicarea cererilor în SEAP”, dezvăluie Observator, potrivit ziare.com.

Înființată în 2019, fără niciun angajat raportat anul trecut, firma consilierului a reușit să adune contracte din bani publici de peste 1 milion de euro.

Deși nu vede nicio incompatibilitate între funcția la stat și activitatea din privat, Bogdan Marinescu a demisionat la cererea șefului său, ministrul Adrian Câciu.

„Omul nu mai lucrează la noi. Se întâmplă asta din cauza unei legislaţii permisive pe care unii functionari înţeleg să o folosească în interes personal. Acest lucru nu mai merge, şmecheria s-a terminat. Legislaţia trebuie schimbată radical”, a declarat ministrul Câciu. 

Legea pe care o pregăteşte ministerul Fondurilor Europene le va interzice funcţionarilor și ruselor până la gradul 4i să deţină firme care se ocupă de consultanţă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro