marți 25 martie 2025

Un bărbat s-a întâlnit cu o ursoaică, în Bușteni. Cum s-a terminat totul (VIDEO)

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Un bărbat a dat nas în nas cu o ursoaică și doi pui pe străzile din Bușteni, în timp ce își plimba câinele.

Bărbatul a filmat întreaga scenă

 

Evenimentul a fost surprins chiar de bărbat. În imaginile pe care ulterior le-a postat în mediul online, se poate observa cum ursoaica se îndreaptă cu repeziciune spre bărbat, însă acesta scapă nevătămat, fiind salvat de câinele său, potrivit adevărul.ro. 

Acest eveniment a avut loc la puțin timp după ce un alt urs a fost surprins în zona stațiunii Bușteni, în timp ce ținea în gură o pungă și gonea pe străzi. Pe urmele sale se afla o autospecială de jandarmi, care încerca să-l facă să se îndrepte spre pădure.

Ce ar trebui să faceți când vă întâlniți cu un urs

 

Vorbiți cu voce calmă și fermă pentru a semnala ursului prezența. Nu trebuie să faceți contact vizual direct, deoarece urșii pot interpreta contactul vizual drept o amenințare. Un alt pas important este să vă retrageți, cu pași lenți în spate, dar fără a vă întoarce cu spatele la urs. În cazul în care aveți spray pentru urși, fiți gata să îl utilizați, însă numai ca o ultimă măsură. Evitați zonele cu mâncare și nu lăsați în urmă resturi de alimente.

Amintim că pe 9 iulie, o turistă de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, județul Prahova. Incidentul s-a petrecut pe poteca Jepii Mici din Masivul Bucegi. Tânăra era însoțită de prietenul ei, care a alertat autoritățile. Ursul a atacat-o pe potecă și a tras-o într-o prăpastie.  

 

Ursul poate fi din nou vânat în România

 

„După opt ani, ursul poate fi din nou vânat în România. Astfel, putem opri creşterea populaţiei de urs brun şi putem salva vieţi. Din 2016, UDMR a fost singura formaţiune politică ce a căutat constant soluţii la problema urşilor, în scopul protejării vieţilor omeneşti. Această muncă de mulţi ani s-a concretizat, marţi, când preşedintele a promulgat legea care stabileşte cotele de prevenţie şi intervenţie”, a subliniat Tanczos Barna, într-un comunicat transmis AGERPRES.

 

Ce prevede legea prin care se gestionează populația de urși

 

Legea introduce cote anuale de vânătoare pentru populaţia de urşi, pe baza unui studiu ştiinţific. Pentru 2024 şi 2025, sunt aprobate cote de prevenţie pentru 426 de exemplare şi cote de intervenţie pentru 55 de urşi bruni. De asemenea, legea prevede că şi în anii următori este obligatoriu să se aprobe noi cote, pe baza estimărilor privind numărul populaţiei de urs.

„Pentru menţinerea echilibrului între categoriile de vârste şi sex, precum şi pentru protejarea exemplarelor dominante este interzisă recoltarea exemplarelor a căror blană depăşeşte 400 puncte CIC, precum şi a femelelor însoţite de pui cu vârsta sub 2 ani”, mai prevede legea.

Pe 15 iulie, plenul Camerei Deputaţilor, reunit în sesiune extraordinară, a aprobat proiectul de lege care vizează măsuri de gestionare a populaţiei de urşi. Actul normativ a fost adoptat de Senat la data de 6 noiembrie 2023.

CITITI SI – Cutremurător! Imagini cu fata mâncată de urs

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro