Un „pepenar” traseist, pe listele PNL Dâmbovița

Un „pepenar” traseist, pe listele PNL Dâmbovița

Continuăm astăzi proiectul „Eu cu cine votez?” cu un specimen rar, aciuat pe listele PNL. Este vorba de deputatul Liviu Ioan Balint, originar din Zalău, care s-a trezit acum pe listele PNL Dâmbovița. Omul pare desprins din schițele lui Caragiale, nu doar pentru că este parașutat exact pe modelul Agamiță Dandanache, ci și din cauza cv-ului său politic! Dragi dâmbovițeni, luați aminte ce aveți de votat:

Bătaia politică pentru Balint i-ar face geloși pe cei mai mari fotbaliști ai planetei. Dincolo de coloana sa vertebrală și de obrazul bătut de către alegători, parlamentarul n-a avut nicio jenă să schimbe partidele precum șosetele. Între 2004 și 2009 a fost PD-L, prim-vicepreședinte de organizație la Sălaj. În 2010, când statul de drept a început sa dea iama în aleși, a trecut la Gabriel Oprea. Probabil la fel ca mulți alții, a sperat că apartenența la UNPR îl va scăpa de dosare la DNA. Era promisiunea standard a generalului Oprea. În august 2016 i-a apărut omului șansa intrării în Parlament, s-a urcat în barca PMP și dus a fost.

Povestea nu s-a oprit aici! După un an de zile alături de Băsescu, deputatul Balint a prins drag de Liviu Dragnea și a trecut la PSD! Nici dragostea de Dragnea nu a durat și după 2 ani, Balint a migrat discret către ProRomânia.

 

Luat cu elicopterul la moțiune..

 

Legenda unuia dintre cei mai mari traseiști din parlamentul României nu se oprește aici. După moțiunea de cenzură, picarea Vioricăi Dăncilă și înscăunarea lui Orban ca premier, ascensunea deputatului Balint a continuat. Pentru el a fost pus covorul roșu la PNL chiar de către Ludovic Orban. Chiar dacă celor din organizația PNL Zalău le-au căzut plombele, aceștia s-au trezit colegi de patid cu „pepenarul”. De ce îi spunem așa?! Desigur nu pentru a-l face de râs pe ales, ci pentru că asta este porecla sa politică. Cei de la Ziarul de Sălaj au o poză incredibilă, cu Liviu Ioan Balint, în perioada în care avea alte preocupări. Neavând apăsarea votului ce l-a trimis în Parlamentul României, Balint se ocupa de vânzarea pepenilor în târg. Până în ziua în care a făcut pasul către politica mare…

Partea ce mai interesantă se referă la recompensa primită la aceste alegeti de pepenar. Pentru că pe lista de la Zalău nu a fost chip să îl impună, Orban i-a făcut loc acestuia la Dâmbovița. Organizație mai suspusă, cei de la Târgoviște l-au acceptat pe loc eligibil, al doilea, la deputați.  Ceea ce nu știu mulți, se pare că Balint a avut un rol cheie în ascensiunea actualului premier. A fost unul dintre traseiștii suciți pe ultima sută de metri, pentru a vota moțiunea. Se spune că un elicopter din județul Caraș-Severin, ridicat la ordinul greilor din PNL l-ar fi luat pe pepenar de la Zalău și l-ar fi adus la vot, în ziua Z. Iar ceea ce i se întâmplă benefic astăzi omului, este exact pentru acea trădare.

Rămâne de văzut dacă se va întâmpla ceva benefic și pentru dâmbovițeni, cu un astfel de personaj teleportat la ei acasă..

Comentează pe FACEBOOK