vineri 8 decembrie 2023

Un Porsche 944 l-a adus pe marginea prăpastiei financiare pe CEO-ul Hilton

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Care a fost cea mai proastă achiziție pe care ai făcut-o vreodată? Un exemplu notoriu este actorul american Nicholas Cage, care a cheltuit aproape 300.000 de dolari pe un schelet de T-Rex și a fost apoi obligat să-l returneze.
Cu toate acestea, Cage nu este singurul care a făcut alegeri financiare proaste. Recent, CEO-ul Hilton Worldwide, Chris Nassetta, a mărturisit că cea mai proastă decizie pe care a luat-o a fost să cumpere un Porsche. Cu toate acestea, decizia de a-l vinde ulterior a fost cea mai înțeleaptă mișcare financiară pe care a făcut-o, conform CNBC.
Un Porsche poate oferi o experiență distinctă, o amestecare de sentimente și emoții pe care puține alte mașini le pot evoca. Totuși, pentru omul care conduce imperiul hotelier Hilton, un Porsche 944 a fost aproape ca o poartă către dezastru. La vârsta de 60 de ani, Nassetta se confrunta cu amintiri dificile ale unei despărțiri din urmă cu aproape 40 de ani când, în timp ce se plimba prin orașul său natal, Arlington, a zărit un Porsche 944 la vânzare la un dealer de mașini second-hand.

La momentul respectiv, mașina a avut un preț de 20.000 de dolari, iar acest fapt a fost aproape să îi ducă la ruină pe omul de afaceri, care a fost nevoit să contracteze un împrumut pentru a o achiziționa. „Mi-am cheltuit toți banii pe mașina aia blestemată”, a spus acesta.

El își amintește că în acea perioadă câștiga doar 17.000 de dolari pe an și că Porsche-ul a necesitat o schimbare de coloană de direcție la scurt timp după achiziționare. Costul acestei operațiuni? Peste 2.000 de dolari.

„Mașina a avut tot felul de probleme pe care eu nu-mi permiteam să le remediez”, a spus CEO-ul Hilton.

În zilele noastre, un Porsche 944 are un preț de aproximativ 30.000 de dolari, sumă care nu pare semnificativă atunci când ținem cont că Nassetta câștigă în prezent peste 23 de milioane de dolari pe an. Cu toate acestea, americanul nu doar că nu mai dorește un alt Porsche, dar nu a achiziționat nicio altă mașină sport de atunci, vânzând Porsche-ul 944 după doar un an și jumătate.

Această poveste nu este izolată, deoarece lumea showbiz-ului și a celebrităților este plină de episoade amuzante sau dramatice din punct de vedere financiar. De exemplu, Elvis Presley a tras cu un pistol în direcția unei mașini De Tomaso Pantera pe care o deținea, iar Miles Davis a avut o cursă tumultuoasă cu un Lamborghini Miura din garajul său, care s-a încheiat într-un accident provocat de consumul de droguri al celebrului muzician.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro