duminică 26 mai 2024

Un român cu Covid-19 a venit de la Madrid cu avionul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un român inconștient, confirmat cu Covid-19, s-a îmbarcat la Madrid și a călătorit marţi la bordul unui avion cu aproximativ 60 de pasageri, cu destinaţia Bucureşti.

Ajuns în aeroport, acesta a menționat că are coronavirus, fiind transportat imediat cu izoleta la Institutul ”Matei Balş”.

De altfel, persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

”În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
Cei aproximativ 60 de pasageri din aeronavă au fost identificaţi, pentru declanşarea urgentă a anchetei epidemiologice.
”Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania.

Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro