joi 23 martie 2023
spot_img

Ungaria sfidează înțelegerea de tranzit cu România

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Ministerul de Interne român a dat zilele trecute o veste buna românilor: s-au deschis toate vămile din zona de vest. Una dintre ele era și Cenad. Experiența unui român bucuros că se poate întoarce acasă ne arată că autoritățile din Ungaria nu dau doi bani pe înțelegerea cu noi. În acest fel putem înțelege cu toții și influența aproape inexistentă a diplomației de la București.

Povestea unui român ce se întorcea din Austria către casă, după ce a auzit anunțul guvernului de la București, este incredibilă. În drumul spre casă, la 24 de km de graniță a ieșit de pe autostradă, îndreptându-se către vama Cenad. După localitatea Maroșlele a fost oprit de poliția ungară, care l-a amendat cu suma de 100.000 de forinți, echivalentul a 290 de euro. Motivul: că ar fi părăsit coridorul de tranzit către Nădlac!
Disperat, omul a dus lupte grele cu polițiștii statului vecin. Le-a arătat declarația ministrului român de Interne, care a spus public faptul că au fost deschise toate granițele, inclusiv Cenad. Răspunsul a fost sec: pe unguri nu ii interesează acest lucru, nu au auzit de așa ceva, așa că amenda a rămas în picioare. În plus, omul sancționat a fost redirecționat din nou către Nădlac.
Intrat în vama românească, acesta a întrebat din nou despre deschiderea punctelor de frontieră, iar românii i-au confirmat că ar fi operative. Se pare însă că acest demers a fost doar în mintea românilor, pe unguri neinteresandu-i acest protocol. Poate ar fi bine să afle și guvernanții noștri asta, înainte de a da vești „bune” românilor..

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro