vineri 21 iunie 2024

Ușeriu, românul de fier, a mai învins o dată natura

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Tibi Ușeriu,  omul care și-a făcut un țel din a lupta cu natura,  a terminat aseară o altă luptă de supraviețuire.  Yukon Arctic Ultra, ultramaratonul de 500 km care se desfășoară în nordul Canadei, supune concurenții la niste eforturi supraomenești, în condiții de ger teribil. Din acest motiv, anul acesta s-au înscris doar 23 de concurenți,  iar la final au ajuns doar 2. Românul a fost întrecut de un elvețian,  însă efortul său este unul incredibil, având în vedere starea să precară de la start. A acuzat crampe stomacale și l-au durut degetele pe care aproape le pierduse anul trecut din cauza temperaturilor, fix la aceleași cursă.
Chinul lui Ușeriu prin gerul canadian s-a încheiat după 7 zile și 40 de minute. Miza a fost una enormă pentru sportiv, de ordin personal, după abandonul de anul trecut. Fabian Imfeld, elvetianul care a câștigat cursă, a avut un avans pe tot parcursul celor 500 km, fiind descris de Tibi ca un „monstru”. Ultimul mesajul al ardeleanul postat pe pagina de socializare a survenit cu 100 km înainte de cinism și il găsiți mai jos:

Un ardelean de fier

Tiberiu Ușeriu are 46 de ani și este un alergător de anduranță din Bistrița Năsăud. S-a reprofilat în ultimii ani pe competiții extreme, în zonele arctice și a reprezentat cu succes România. De cele mai multe ori a fost printre singurii care a dus la sfârșit lupta cu natura. Are 3 victorii consecutive la ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, care se desfășoară la Cercul Polar. În februarie 2017 a lansat cartea autobiografică  „27 de pasi”,  ce s-a dovedit una motivațională pentru mii de românii. Povestea sa de viață este una fascinantă, acesta evoluând de la un infractor ce a evadat din 2 închisori și a fost vânat de Interpol,  pâna la un sportiv minunat care a șters cu buretele trecutul tenebros.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro