joi 22 februarie 2024

USR-PLUS Buzău, cuib de antreprenori cu banii din proxenetism

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Probleme grave de imagine pentru USR-PLUS. De numele lui Mihai Răzvan Moraru, lider al filialei Buzău și candidatul aflat pe locul 1 la Senat, atârnă acuzații grave. Potrivit stiridinsursebuzau.ro, acesta este fratele unui proxenet condamnat, Narcis Claudiu Moraru, un individ extrem de periculos.

“Acest om provine dintr-o lume care nu se dă înapoi de la fapte precum proxenetismul, înșelătoria și, mai grav, lipsirea de libertate”, scrieu jurnaliștii buzoieni.

 

Fratele celui care cere ”fără penali”, infractor condamnat

Concret, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț l-a trimis în judecată pe Narcis Claudiu Moraru pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, lipsire de libertate și complicitate la infracțiunea de înșelăciune în convenții.

Fratele USR-istului care vrea să ajungă senator și concubina sa, patroană de bar în orașul Roman, recrutau tinere pe care le obligau mai apoi să se prostitueze în București și în alte localități din țară.

Cel puțin 11 fete s-au constituit parte vătămată în dosar.

Acestea erau ținute în condiții insalubre, li se interzisese să țină legătura cu familia și le confiscaseră actele.

 „Scopul nedeclarat al inițierii activității de tip bar de noapte cu strip-tease în Roman și, apoi, în Bicaz, a fost acela că, prin mijloace de constrângere materială, fizică și chiar psihică, inclupatul Moraru Narcis Claudiu să le determine pe tinere să practice prostituția în folosul său și nicidecum de a le asigura locuri de muncă în condiții de legalitate în țară sau în străinătate. Mijloacele de constrângere folosite, respectiv neasigurarea unei salarizări minime, condițiile de cazare mizere, constrângerea fizică și psihică de tipul șlantajului și chiar pedepse corporale au fost de natură a înfrânge rezistența tinerelor, care, în cele din urmă, au fost nevoite să cedeze, să întrețină raporturi sexuale cu parteneri indicați de către inculpat, contra unor sume de bani însușite de către acesta”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii nemțeni, potrivit stiridinsursebuzau.ro.

Aflăm din Monitorul de Neamț că Moraru a fost condamnat de Judecătoria Roman, în 2018, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru mai multe fapte, printre care lipsirea de libertate în mod ilegal și proxenetism. A apelat la prima cale de atac, a ajuns la Tribunalul Neamț, dar actiunea i-a fost respinsă ca nefondată.

Cum era de așteptat, Mihai Răzvan Moraru, fratele proxenetului buzoian, a reușit să înșele încrederea colegilor săi, ascunzând un „detaliu” care i-ar fi destrămat cariera politică, și anume faptul că fratele lui a fost condamnat la închisoare pentru proxenetism.

Mai mult, este pusă la îndoială și reușita în carieră a acestuia. Potrivit aceleiași surse, actualul USR-ist provine dintr-o familie modestă și, nu se știe cum, acum 11 ani, a reușit să preia activele firmei la care lucra – AgroEst Muntenia – societate aflată la vremea respectivă în insolvență.

“Dacă Moraru – candidatul ar fi fost sincer îl legătură cu activitatea infracțională a lui Moraru – proxenetul, atunci s-ar fi putut cerceta și posibilitatea ca parcursul financiar al societății AgroEst Muntenia să se fi conectat cu banii proveniți din activitatea infracțională a fratelui celui care vrea să ajungă în Parlament”, spun jurnaliștii din Buzău.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro