Domnule Tismăneanu, bun venit în capitalism!

Istoricul Vladimir Tismăneanu a apărut la primele ore ale Zilei Naționale drept un dizident contemporan. Știrea că emisiunea sa de la Europa Liberă a fost suspendată și implicit, istoricul lăsat fără serviciu, a invadat spațiul on-line. Concedierea lui Tismăneanu a fost pusă pe seama unei povești siropoase, ce are la bază un conflict dintre acesta și soțul șefei de la Europa Liberă. Ei sunt într-un proces, mai exact.

Haideți să vedem cum stau lucrurile, de fapt. Șefa lui Vladimir Tismaneanu este Violeta Vijulie Tănase. Într-adevăr, aceasta este soția lui Stelian Tănase, fostul șef al TVR, care se află în proces cu istoricul. Până aici, informația e corectă. La fel de corect este și faptul că Violeta Vijulie este astăzi pe val, ea fiind alături de PNL. Deci teoria lui Tismăneanu ar putea funcționa perfect, dacă soția celeilalte părți procesuale ar lucra undeva la stat. Atunci, da, ar avea dreptul să strige că e abuzat..
Doar că Vladimir Tismaneanu uită că povestea sa se petrece în mediul privat. Acolo unde viața e dură, unde managerii fac legea și unde lucrurie se petrec altfel. La privat e într-adevăr legea junglei. Și nu de ieri-de azi, jupân Tismaneanu, ci de vreo 25 de ani!
Păi nu ești și dumneata dintre aprigii susținători ai capitalului privat?! Nu așa e în democrație? Nu performezi sau nu ești pe placul managerului, ești OUT! Oare maestrul Tismanenau abia astăzi a aflat că nedreptățile și inechitatile sunt la ordinea zilei și în multinaționale. Adică acolo unde unii muncesc pe rupte, ca să se poată duce alții în ședințe și să se impauneze cu munca lor. Bun venit în viața reală, domnule Tismaneanu. Apropo, în cazul în care nu ați aflat, Europa Liberă nu e instituție de stat. E chiar privată și aparține unor capitaliști adevărați. Deci mai ușor cu bocetele…

Comentează pe FACEBOOK