vineri 21 iunie 2024

Val de manifestații împotriva rasismului în Europa

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Protestele violente anti-rasism s-au mutat în Europa. De la Bristol la Budapesta, trecând prin Madrid și Roma, zeci de mii de europeni au participat în weekend la manifestații împotriva rasismului, extinzand valul de proteste declansat în SUA de moartea lui George Floyd.

Mai multe magazine au fost sparte şi incendiate în Bruxelles la finalul unei manifestaţii la care au participat peste 10.000 de oameni. În timpul confruntărilor dintre manifestanţi şi poliţie mai multe persoane au fost rănite.Autorităţile au anunţat că 100 de tineri au fost implicați în actele de huliganism.

Şi la Londra au fost ciocniri între poliţie şi protestatari în apropiere de Downing Street, finalul unui protest la care au participat câteva mii de oameni.

Șeful Poliției din Londra, Cressida Dick, a spus că 27 de ofițeri au fost răniți „în mod șocant și complet inacceptabil” în timpul protestelor antirasism din centrul Londrei săptămâna aceasta.

Aproape 3.000 de persoane, potrivit prefecturii din Madrid, s-au adunat in fata Ambasadei Statelor Unite în Spania. Oameni de culoare și albi au denunțat moartea lui George Floyd, la varsta de 46 de ani, repetându-i ultimele cuvinte – „Nu pot respira” si scandand „Fara pace, fara dreptate”.

La Roma, o manifestatie spontana a adunat in vasta Piazza del Popolo mii de tineri care au ingenunchiat in tacere, cu pumnul ridicat, timp de noua minute, cat timp un politist alb a tinut genunchiul pe gatul lui George Floyd, pana cand a murit. Ridicandu-se, ei au strigat „Nu pot respira!”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro