sâmbătă 20 iulie 2024

Vapoarele care alimentează navele din portul Constanța, rusești

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Trei din cele patru vapoare care asigură alimentarea cu combustibil a navelor în Portul Constanța sunt deținute de firme rusești, conform informațiilor furnizate de conducerea portului pentru G4Media și Info Sud-Est.

  • Bellona – deținută de Lukoil – Marine Bunker;
  • Almathia – deținută de Petronav Shipmanagement;
  • Deltaoil – deținută de Balkan Marine Bunker Assets;
  • Unicom 3 – Gazpromneft Marine Bunker Balkan S.A.

Amintim că firma Gazprom Neft a fost pusă sub sancțiuni de Uniunea Europeană și Statele Unite după izbucnirea războiului în Ucraina.

În acest context, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, marți, că această problemă va fi rezolvată şi este numai o problemă de timp până se va întâmpla acest lucru.

“Nu este un subiect pe care să îl cunosc eu în acest moment, nu mă ocup de Ministerul Transporturilor. Sper că se iau măsurile, conform deciziilor europene, legate de modul în care ne raportăm la investiţiile ruseşti în toată Europa. Cred că sunt proceduri prin care se elimină dependenţa asta şi a facilita să spunem capitalului rusesc să producă bani în Europa. Acest lucru se întâmplă, conform unor proceduri. România respectă în totalitate aceste proceduri şi probabil că este numai o problemă de timp, dacă mai există asta. Aţi văzut ca şi dependenţa de gaz şi de petrol nu poate fi din primul moment eliminată,este un program stabilit de Uniunea Europeană şi noi respectăm foarte bine pentru că la noi există foarte puţine investiţii ruseşti care să zicem să fie puse sub embargo”, a declarat Vasile Dîncu. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro