vineri 14 iunie 2024

Condamnări definitive în dosarul Ferma Băneasa

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa:
– omul de afaceri Remus Truică –  şapte ani de închisoare
– israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein – câte cinci ani de închisoare
– Prinţul Paul – trei ani şi patru luni
– jurnalistul Dan Andronic – trei ani de închisoare cu suspendare
Potrivit G4Media, în același dosar a fost condamnat și avocatul Robert Roșu la 5 ani de închisoare, iar Lucian Mateescu a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare.
Amintim că în 18 mai 2016,  Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.
Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”.
Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769 de euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro, menţionau procurorii.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro