duminică 26 mai 2024

Victoraş, informatorul. ”Buna purtare” l-a scăpat de arest

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Pe reţelele de socializare pozează în figură anti-sistem, maneliştii îi dedică melodii, dar în calitate de inculpat, în faţa judecătorilor, Victor Micula nu mai este la fel de curajos. Potrivit ebihoreanul.ro, acesta ar fi ajutat polițiștii în „lupta” cu infractorii pentru a scăpa de arest.

Aşa reiese dintr-un document ajuns la sursa citată, depus de avocați la dosar, în procesul în care ‘rebelul’ Micula Jr. este judecat la Tribunalul Bihor alături de patru poliţişti acuzaţi că l-ar fi „cooptat” ilegal într-o acţiune, că i-au furnizat datele altor persoane şi chiar l-au lăsat să acceseze bazele de informații ale MAI.

Documentul depus la dosar, arată că Victor Micula ar fi furnizat informaţii poliţiştilor Antidrog din cadrul BCCO Oradea și „cu sprijinul informațiilor furnizate de dvs. s-a reușit prinderea în flagrant a doi traficanți de droguri de mare risc”.

În rechizitoriul întocmit de DIICOT Oradea, însă, ancheta apare că a pornit „ca urmare a sesizării din oficiu” a poliţiştilor, fără să se facă vreo referire la Micula jr., ca denunţător, martor ori colaborator, în condițiile în care, potrivit Legii 682/2002 privind protecţia martorilor, astfel de persoane sunt „bonificate” cu înjumătățirea limitelor de pedeapsă pentru propriile probleme penale dacă denunţă şi facilitează dovedirea unor fapte grave.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro