vineri 14 iunie 2024

Victoraș Micula, judecat pentru 31 de infracțiuni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Victoraș Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată pentru 31 de infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis, joi, că a cerut Judecătoriei Oradea arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată și alți doi prieteni ai beizadelei.

„În sarcina domnului Victor Micula, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au reţinut că acesta ar fi săvârşit un număr de 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, în decursul anului 2019, în sensul că acesta a achiziţionat prin persoană interpusă arme letale, muniţie letală pe care le-a şi manevrat şi folosit, acesta nedeţinând niciun permis de port-armă sau autorizaţie în acest sens. El mai este acuzat şi la instigare la fals sub semnătură privată – 13 infracţiuni la număr. El l-a determinat pe un prieten de-al său, inculpat în dosar, să înscrie în fals că acesta a cumpărat pe numele lui respectivele arme, când de fapt beneficiarul acestora ar fi fost domnul Victor Micula”, a declarat procurorul Marius Pop Blaga, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, citat de Agerpres.

Procurorii au mai cerut arestarea preventivă a lui Victoraș Micula și într-un alt dosar în care e acuzat de uzurpare de calități oficiale, după ce ar fi accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne și ar fi participat la o percheziție îmbrăcat în haine de polițist.  Tribunalul din Bihor a respins, însă, cererea.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro