sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Viktor Orban a comparat Ucraina cu Afganistanul

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Tensiuni mari între Ucriana si Ungaria, după ce premierul Viktor Orban a comparat Ucraina cu Afganistanul. Ministerul de Externe ucrainean îl va convoca pe ambasadorul Ungariei pentru a se plânge de remarcile „complet inacceptabile” ale premierului Orban despre Ucraina, a anunţat Kievul, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Anunţul marchează un nou conflict între cele două țări. Ungaria a criticat în mod repetat sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei. Potrivit acestora toate sancțiunile au eşuat în a slăbi Moscova dar, economia mondială este în pericol.  

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, a scris pe Facebook că Orban le-a spus jurnaliştilor că Ucraina este „ţara nimănui”. Ba mai mult, acesta  a și comparat-o cu Afganistanul.

„Astfel de declaraţii sunt complet inacceptabile. Budapesta continuă un curs deliberat îndreptat către distrugerea relaţiilor ungaro-ucrainene”, a spus el.

„Ambasadorul ungar va fi convocat la MAE ucrainean pentru o discuţie francă. Ne rezervăm dreptul de a lua alte măsuri drept răspuns”, a mai spus Nikolenko.

Orban a declarat că Ungaria se opune sancțiunilor UE împotriva Rusiei privind sectorul energiei nucleare. Ungaria are o centrală nucleară construită de Rusia pe care intenţionează să o extindă.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro