sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Studenții la Medicină renunță la examenele clasice

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Peste 10.000 de studenți la Medicină vor renunța la examenele clasice. Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, va da examenele grila numai în format electronic. Examenul se dă numai pe tabletele puse la dispoziție de instituție. Un soft special le permite să dea testul pe tablete

Astfel, studenții aflați acum în sesiune vor afla imediat notele obținute la examene.

600 de dispozitive vor fi folosite de studenți. Softul și structura necesară pentru funcționalitatea sistemului au costat în jur de 800.000 de euro.

„Am avut doar 30 de grile și le-am terminat în 45 de minute. Fiecare student se programează online, pe platforma Universității. Îi este atribuit un amfiteatru, un rând și un loc. Când ajungem în sală, evident, tabletele sunt deja puse la locul respectiv și noi trebuie doar să ne logăm”, spune una dintre studente.

Deja s-au desfășurat primele examene în acest fel, iar studenții se declară mulțumiți.

Andreea Neagu este studentă în anul VI la Medicină Dentară. Ea a aflat în câteva minute prima notă obținută în această sesiune.

„E mai ușor. La testul pe foaie pierdeam destul de mult timp îmbulinând. Examenul e mai obiectiv, deci e în avantajul nostru”.

„La 60 de întrebări avem 75 de minute. Chiar am făcut simulări și este timp suficient, numai că nu trebuie să te grăbești. Sunt puțin mai grele”, spune o altă studentă.

Pe durata examinării, supraveghetorii sunt prezenți în sală.

„Interacțiunea dintre elev și profesor rămâne doar în timpul semestrului și a examenului practic. Consider că este un pas înainte. Suntem în 2023 totuși”, declară Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Au fost concepute în jur de 100.000 de teste. Acestea au fost introduse în programul informatic al Universității. În cele 12 amfiteatre pot fi examinați, simultan, 600 de studenți.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro