miercuri 16 octombrie 2024

Vinul Roșu și Sănătatea: Ce Spune Oficial Organizația Mondială a Sănătății

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Mulți cred că consumul moderat de vin roșu poate avea efecte pozitive asupra sănătății. Studii anterioare au indicat că consumul moderat de vin este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și cancer, conform informațiilor furnizate de Spot Media.

Un studiu de meta-analiză din 2023, publicat în jurnalul științific JAMA Network Open, care a analizat obiceiurile de consum ale aproape 5 milioane de persoane, a concluzionat că o cantitate mică de alcool (aproximativ două pahare) pe zi nu a fost semnificativ asociată cu creșterea riscului de deces, dar riscul crește în cazul unor cantități zilnice mai mari.

Cu toate acestea, în luna ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății a subliniat că: „Niciun nivel de consum de alcool nu este sigur pentru sănătate.”

În plus, Națiunile Unite (ONU) au clasificat alcoolul în cel mai înalt grup de risc de cancer, alături de substanțe precum azbestul, radiațiile și fumatul, evidențiindu-l ca pe o substanță toxică ce poate contribui la cel puțin șapte tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân și cel de colon.

„Mai mult, nu există studii care să demonstreze că potențialele efecte benefice ale consumului redus și moderat asupra bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2 depășesc riscul de cancer asociat cu aceleași niveluri de consum de alcool la consumatorii individuali”, potrivit OMS.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro