sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Volodimir Zelenski a acceptat să negocieze cu Putin

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski este gata să negocieze pacea și încetarea focului, a declarat sâmbătă secretarul de presă al lui Zelensky, Serghei Nikiforov, notează agentia TASS. Zelenski a acceptat propunerea președintelui rus Vladimir Putin de a discuta.

„Trebuie să resping acuzațiile că am refuzat să avem discuții. Ucraina a fost și este întotdeauna gata să negocieze pacea și încetarea focului. Este poziția noastră permanentă. Am acceptat propunerea președintelui rus”, a scris Nikiforov pe contul său de Facebook.

Cu cât discuțiile vor începe mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a reveni la o viață normală. Potrivit lui Nikoforov, au loc consultări cu privire la locul și timpul negocierilor.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a declarat că Putin este gata să trimită o delegație la Minsk pentru discuții. Ca răspuns la inițiativa de a purta discuții în capitala Belarusului, partea ucraineană a sugerat Varșovia ca un posibil loc de desfășurare.

Ca răspuns la o solicitare a șefilor republicilor Donbass, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un discurs televizat joi dimineață că a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii „care au suferit abuzuri și genocid de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.

Liderul rus a ținut să menționeze că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a asigurat că trupele ruse nu vizează orașele ucrainene și că nu există niciun fel de amenințări la adresa populației civile.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro