sâmbătă 13 aprilie 2024

Volodimir Zelenski ajunge în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Premierul ucrainean Denis Şmîhal a dat asigurări într-un interviu acordat postului de televiziune Digi24 că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va face o vizită în România într-o perioadă care încă nu a fost specificată. De asemenea, conform agenției de știri News.ro, liderul ucrainean se va întâlni în viitorul apropiat și cu premierul român.

 

După ce a efectuat vizite în ţările învecinate României, precum Bulgaria, Preşedintele Zelenski a stârnit întrebări cu privire la o posibilă vizită în România. În contextul acesta, premierul Denîs Şmîhal, care a fost în Bucureşti vineri, a fost întrebat dacă putem aştepta o vizită a liderului ucrainean şi în România.

„România este partenerul nostru foarte de încredere şi unul excelent. Aşadar, sunt sigur că preşedintele Zelenski va vizita România”, a răspuns premierul ucrainean.

Acesta a promis că va vorbi cu preşedintele Zelenski de îndată ce se va întoarce în ţară.

„Ştiu că preşedinţii noştri au relaţii foarte bune”, a adăugat premierul ucrainean.

De asemenea, el a dezvăluit că într-un viitor apropiat, preşedintele Zelenski are în plan să se întâlnească cu premierul român, Marcel Ciolacu, deşi nu a oferit informaţii suplimentare.

La 23 august, în săptămâna viitoare, Ucraina va găzdui un summit în cadrul Platformei Crimeea, conform anunțului făcut de președintele Zelenski săptămâna trecută. Această platformă reprezintă un mediu de dialog inițiat de Kiev în vara anului 2021, cu câteva luni înainte de izbucnirea invaziei ruse, prin intermediul căruia participanții dezbat aspectele legate de securitatea în regiunea Mării Negre, având ca temelie principiul neacceptării anexării ilegale a Crimeei de către Rusia. România s-a alăturat încă de la lansarea inițială a Platformei Crimeea, această inițiativă marcând cei 30 de ani de independență ai Ucrainei.

„Avem relaţii foarte, foarte, foarte active acum între ţara noastră şi între oficialii noştri”, a pus premierul Denis Şmîhal. „Aşadar, cred că preşedintele Zelenski va vizita România. Nu pot spune data, dar ştiu că se va întâmpla”, a subliniat acest aspect în cadrul interviului difuzat vineri seara de Digi24.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro