vineri 14 iunie 2024

Volvo a încetat să mai producă mașini diesel

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Volvo a anunțat oficial că nu mai produce mașini diesel, după 45 de ani. Ieșit recent pe ușa fabricii din Torslanda, Suedia, ultimul vehicul  pe motorină al companiei nu va fi scos la vânzare. În schimb, va fi expus la muzeul Volvo din Gothenberg.

 

Fără mașini diesel marca Volvo

 

Compania a vândut mașini diesel din 1979.

Producătorul auto a început să-și dezvolte propriile motoare diesel abia în 2001. Până atunci, a folosit motoare Volkswagen, scrie Hope.ro. Volvo a început să țină evidența mașinilor diesel pe care le produce în 1991. De atunci, și-a trecut în palmares peste nouă milioane de astfel de automobile.

Acum se va axa pe producerea de autoturisme electrice, noul trend pe piața auto. Deţinută majoritar de compania chineză Geely, compania s-a angajat să devină o companie cu o gamă de maşini complet electrică până în 2030.

 

Volvo EX30 modelul complet electric a fost numit Automobilul Urban al Anului 2024

 

Volvo EX30, integral electric, a obținut o mare distincție la prestigiosul World Car Awards.

Depășind o serie de concurenți competitivi, EX30-ul a primit titlul de Mașina Anului 2024 în cadrul unei prezentări organizate astăzi la Salonul Auto Internațional de la New York. Cel mai mic SUV al nostru a fost, de asemenea, numit unul dintre cele mai bune trei mașini din lume dintr-o listă de 38 de nominalizări.

„Obținerea acestui premiu pentru EX30 este extrem de gratifiantă și reprezintă o validare fermă a strategiei noastre ambițioase de electrificare,” spune Jim Rowan, directorul general Volvo. „Răspunsul clienților la EX30 a depășit așteptările noastre și s-a dovedit a fi o mașină perfectă pentru ziua de astăzi, pe măsură ce tot mai mulți cumpărători trec la automobile complet electrice. Sunt convins că EX30-ul va contribui puternic la creșterea noastră în acest an și în viitor.”

EX30-ul a fost prezentat vara trecută și a câștigat deja mai multe premii importante, inclusiv premiul The Sun Car of the Year, premiul Small SUV/Crossover of the Year de la Sunday Times și premiul Eco Warrior of the Year de la revista Top Gear.

Astfel, EX30-ul este o completare semnificativă a portofoliul nostru de modele, care conține și mai multe modele atractive Plug-In Hybrid și Mild Hybrid în mai multe segmente. Aceste modele au scop important către ambiția Volvo Cars de a vinde doar mașini electrice până în 2030.

De la prezentare sa, EX30-ul s-a dovedit in timp foarte scurt a deveni un model foarte popular printre clienți, ne așteptăm ca acesta să fie unul dintre cele mai bine vândute modele ale noastre în acest an.

Este cel mai mic SUV pe care l-am lansat vreodată și este construit pe o platformă special proiectată pentru automobile electrice. Pe lângă faptul că nu generează emisii de gaze, a fost dezvoltat cu accent pe reducerea la minimum a impactului asupra mediului înconjurător pe tot parcursul ciclului de viață al automobilului.

Clienții care vor cumpăra un EX30 au posibilitatea de a alege între trei tipuri de motorizări electrice: o versiune cu un singur motor cu 200 kW (272 CP) și o baterie de 51 kWh; o versiune cu un singur motor cu autonomie extinsă, cu o capacitate a bateriei mărită la 69 kWh; și un model Twin Motor Performance cu 315 kW (428 CP) și o baterie de 69 kWh. 

Modelul EX30 oferă o autonomie de până la 476 km, iar bateria poate fi reîncărcată de la 10 la 80% în mai puțin de 25 de minute.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro