sâmbătă 22 iunie 2024

Zeci de persoane cercetate în dosarul „Copiii soarelui”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE – Liderul comunității „Copiii soarelui ”, acuzat de viol și șantaj, va fi pus în libertate. Instanța i-a acceptat contestația.

Știrea inițială

Cazul halucinant din Dumbrava de Sus, județul Hunedoara, ia amploare. Alte 21 de persoane sunt cercetate în dosarul „Copiii soarelui”, iar cel care a înființat comunitatea, Ardelean Farcaș, autoproclamatul lider spiritual, a fost arestat săptămâna trecută și acuzat de șantaj, viol și alte infracțiuni, după ce au fost făcute plângeri împotriva sa.

Cele 21 de persoane sunt părinții copiilor care locuiau în centru. Aceștia sunt acuzați pentru rele tratamente aplicate minorilor, transmite Europa Fm.

Astfel, autorităţile au dispus efectuarea unei expertize medico legale pentru a se stabili dacă şi cum a fost afectată dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor abuzați de Ardelean Fărcaş, sau Adi de la Brad, un miner din Calea Jiului.

Vă reamintim că în comunitatea „Copiii soarelui” din localitatea Dumbrava de Sus locuiau câteva zeci de persoane, printre care și minori, care nu mergeau la școală. Cazul e vechi. S-a vorbit prima dată de „Copiii soarelui” la începutul anilor 2000, dar până acum nu au existat consecințe asupra celui care îi abuza pe minori.

Polițiștii au făcut descinderi săptămâna trecută, arestându-l pe autoproclamatul lider spiritual.

De 25 de ani, în comunitatea respectivă mergeau anual câte 1.000 de persoane care pretindeau că se emancipează spiritual.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro