vineri 14 iunie 2024

Zeul Beuran în luptă cu hidra DNA?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cazul chirurgului Mircea Beuran dovedește că societatea românească este deseori greu de înțeles. Desigur, însăși societatea cu pricina este greu de definit, atâta vreme cât aceasta s-a divizat și s-a radicalizat într-un mod teribil. Reținere, anchetarea și arestarea la domiciliu a medicului de la Floreasca s-a lăsat cu miting în față la DNA, cu bocete și cu ocări la adresa procurorilor. Bun, înțelegem că omul era un personaj iubit și respectat, iar tragerea sa la răspundere nu e pe placul unora.

Ne întrebam însă, unde erau aceiași protestatari când în secția acestei somități a fost arsa de vie o femeie, pe masa de operație?! Acolo nu a simțit nimeni empatie, milă, emoție, nevoia de a urla în stradă?! În locul acelei amărâte putea fi o rudă a fiecăruia dintre noi. Sau chiar noi înșine. Nu că ar avea vreo legătură cele doua istorii, doar că personajul central al ambelor este medicul Beuran.

Bizară este și evoluția DNA-ului, structură trecută din postura de înger, în cea de demon. Nu se umplea piața Victoriei acum puțină vreme de români care strigau „Jos labele de pe justiție!”? Acum DNA-ul nu mai e bun, dacă ne tăvălește idolii?! Cândva, în perioada de glorie a statului de drept, un prieten mi-a spus o constatare extrem de adevărată : „Mulți susțin că lupta anticorupție este superbă, excelentă, mirobolanta! Dar doar până ajunge la ei. Din momentul ăla devine abuz și armă politică… ” Probabil același diagnostic poate fi pus și dosarului Beuran!

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro