luni 17 iunie 2024

București: Zona în care maşinile vechi NU au voie să circule

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

De la 1 martie, cei care nu au vinieta de acces în Bucureşti vor fi amendaţi. Sancțiunile sunt valabile pentru conducătorii de autovehicule non euro până la euro 3.

Pentru mașinile euro 3 se va plăti 5 lei/zi sau 100 lei/lună. Se mai poate achita și pe jumătate de an – 450 lei sau pe un an -700 lei.

Șoferii care dețin mașini non euro, euro 1 sau euro 2 vor achita mai mult: 15 lei pe zi, între 200 şi 300 de lei pe lună, între 900 şi 1100 pe 6 luni şi până la 1900 de lei pe an.

Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului este delimitată în nord, chiar din Piaţa Victoriei, în Est ajunge până la strada Traian, în Sud până în Parcul Tineretului, iar în Vest până în zona Cotroceni.

Aplicația de navigaţie Waze va introduce vinieta în sistem, pentru a-i ajuta pe șoferi să evite zonele marcate.

„Sumele provenite din încasarea vinietei tip Oxigen se fac venit la bugetul Municipiului București și vor fi folosite cu prioritate pentru lucrări, investiții și proiecte din domeniul protecției mediului și al mobilității urbane, care contribuie direct sau indirect la îmbunătățirea condițiilor de transport și a calității aerului.”, CONFORM ARTICOLULUI 6 DIN HOTĂRÂREA CGMB.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro